Tennant Creek

26 november 2018 - Tennant Creek, Australië

Vandaag deden we een rondje Tennant Creek. Het is een plaats, zoals zoveel plaatsen in de outback met wat mijnbouw, er is ooit goud gevonden, en wat een rol heeft gespeeld in de telegrafie. Vandaag de dag telt het plaatsje 3500 inwoners en is het verloop aan inwoners hoog.

We starte bij Lake Mary Ann. In dit stuwmeer ten noorden van Tennant Creek, staat sinds een week weer water en er liepen wat hobby dieren die bijgevoerd worden. Klein rondje gelopen. Voor een picknick was het nog te vroeg.

Vervolgens naar The Pebbles. Dit is een site 5 km van de hoofdweg waar aboriginals ceremoniële bijeenkomsten houden. De bijeenkomsten zijn alleen voor vrouwen en meisjes, en staan in het teken van zang en dans. Ook hier liepen we een klein rondje rond een heuvel die bezaaid ligt met keien.

We reden door naar Telegraph station. Dit station was een van de 11 stations die lagen op de route Adelaide-Darwin en verzorgde vanaf 1870 de bezorging van berichten van Australië aan de rest van de wereld. Vandaag de dag wordt het station in stand gehouden als museum en voor educatie doeleinden.

We reden via een achteraf weggetje     terug naar het centrum. Halverwege zagen we een poel waar zwaluwen druk in de weer waren en bij het openen van het raam hoorde Chris ook zebravinken. De camera werd weer tevoorschijn gehaald.

Even verder stopte we bij een uitkijkpunt en konden ver kijken. Het was even zoeken naar het informatiecentrum, maar eenmaal gevonden konden we alle toeristische attracties gelijk afstrepen. Rond de middag waren we terug in de cabin.

Met de temperaturen van afgelopen week in gedachten concludeerde we dat het vandaag niet zo benauwd warm was. 35 Graden met een windje was goed te doen.

Naast de cabin spotte we een Port Lincoln parkiet (Barnardius zonarius) in de boom. Van de drie reizen is dit de eerste keer dat we ‘m real time zien. We hadden ‘m meer zuidelijk verwacht, dus dit is een cadeautje. Uiteraard is het stel uitgebreid op de gevoelige plaat gezet.

Dit was een dag bestaande uit losse  onderdelen, maar alles bij elkaar genomen weer prima naar het zin gehad.

1. Diny en Floor Teeuw:
    26 november 2018
    Wat een mooie foto s hebben jullie weer gemaakt,ook leuk dat jullie die telegraph s installatie s ook gezien hebben, want zo werd vroeger alles uitgezonden. Ria het is maar goed dat je, je ogen heb laten opereren, want nu kan je heel goed in de verte kijken.We vinden het fijn dat jullie zo genieten, want als jullie 10 jaar verder zijn, denk ik dat Ria en Chris het niet zo vlug meer zullen doen, de jongelui nog wel.Maar van dergelijke dingen wat jullie nu doen kan ik(Diny) ook mee genieten. Groetjes Floor en Diny.
  2. Annelies:
    26 november 2018
    Leuk om jullie reis zo te volgen.
    Prachtige foto's, vooral van alle dieren.