Aan de wandel in Adelaide Hills

22 december 2018 - Windsor Gardens, Australië

Nooit geweten dat er ook bergen in de buurt van Adelaide zijn, we waren in de veronderstelling een platte pannenkoek te treffen, maar niets is minder waar, ten oosten van Adelaide ligt een bergketen wat het ontdekken zeer de moeite waard is. Morialta Conservation Park was vandaag de bestemming. Bos, een kloof en watervallen gaf de beschrijving aan. De watervallen waren geslonken, maar er waren nog veel wilde bloemen in geel, paars en blauw en er bloeide veel grassen. Veel vogels en hagedissen. Het is ongeveer een half uurtje rijden, en we hadden wat moeite met het vinden van het startpunt. Garmin legde het vandaag af tegen Google 😃. Nieuw waren vandaag de Koala beertjes die in de bomen lagen te slapen cq. dommelen. Arlo en Mirjam hadden er al eentje horen brullen nog voordat ze in beeld kwamen. Nog nooit een Koala gehoord, probeer: https://youtu.be/XPdaU9A-RqU

en je weet alles. Dan krijg je toch een heel ander beeld bij zo’n lief, pluizig, aaibaar teddybeertje. Degene die we uiteindelijk gezien hebben maakte geen geluid, maar lagen lekker te pitten, hoog in de boom. Ria en Jan Chris liepen de Deep View Lookout Hike en Arlo en Mirjam liepen de Three Falls Grand Hike. Beide een eigen uitdaging en afstand. De paden bestonden uit gravel en rotsen. We maakte bijna 350 hoogtemeters. Het uitzicht boven was geweldig. Het weer werkte lekker mee, 23 graden en zon.

Ria vond een verzameling pasjes in een mapje op de plek waar we op elkaar wachtte. Op een van de pasjes stond een adres, wat in de buurt was. Onderweg naar huis even langs gereden en iemand alvast een goede kerst bezorgd. De goede man was al een paar dagen in de rats en nu helemaal gelukkig. Eind van de middag nog even naar Adelaide noord gereden, kop koffie en een boodschap gedaan. Een kwart watermeloen meegenomen voor toe. Dat was lekker!

1. Regina:
    22 december 2018
    Ja, nou wat een geluid komt er uit een Koala. Zien er wel lief uit. Zo leuk wat jullie allemaal mee maken. Wat een fantastische reis. Nog een hele fijne tijd met elkaar. xxx