Jabiru
20 november 2018 - Kakadu, Australië
Het is al dagen lang tussen de 35-40 graden. Vandaag dan ook maar besloten vroeg op pad te gaan om zo siësta te kunnen houden. We reden naar Mamukala wetlands voor een wandeling en een kijkje bij de vogel kijk scherm. We liepen langs een heel stuk vers afgebrand bos, hier en daar kringelde de rook nog omhoog en enkele stammen brandde nog. In de verte spotte we een dingo en we overdrijven niet als er wel een 35-50 roofvogels boven ons hoofd cirkelden. Ze verzamelden in de grote boomkruinen. Bij de kijkhut verzamelde een grote groep naaktoog kaketoes. Die maken een hoop kabaal, dus die kan je niet missen.
Vanmiddag reden we naar Cahills Crossing. Dit is een doorrijdbare plek in de East Alligator river. Aan de overkant ligt Arnhemland, aboriginal land, waar je alleen mag komen met vergunning. Het was natuurlijk wel leuk om even naar de overkant te rijden. Het was laag tij en er was prima zicht op de weg. We kwamen eigenlijk krokodillen spotten, maar die hadden er geen zin in. We hebben de Manngarre rainforest walk gelopen, een korte wandeling door tropisch regenwoud met zicht op de East Alligator river. Toch nog een exemplaar gespot op een zandbank.
Tot slot een picknick op de rots, Ubirr, 250 meter omhoog klauteren over rots en hellingen. Bovenop een geweldig mooi uitzicht en een mooie zonsondergang.
Dag met een gouden randje 😆.
Diny en Floor Teeuw:20 november 2018Het wordt hier alleen maar kouder. Ondanks de hoge temperatuur genieten jullie wel.
Ria en Jan Chris:21 november 2018Wij genieten enorm. Hier wordt je nat van het zweet. Geen aandacht aan besteden en alleen alles beléven. Zo een groot cadeau wordt met de meeste aandacht besteed. Dat is deze reis, telkens opnieuw.