Katherine

23 november 2018 - Cossack, Australië

Vandaag liep wat anders dan gedacht, maar uiteindelijk kwam alles op z’n pootjes terecht. De receptie ging niet open, het is hier laagseizoen. De voorzieningen zijn prima, maar de camping leeg. We hoeven nergens voor te wachten, dus het heeft ook zo z’n voordelen. De was hing met een uurtje aan de lijn te wapperen en de boodschappen waren vroeg binnen. Er zijn hier twee dingen te doen, voor vanmiddag hadden we een boottocht in Nitmiluk NP in gedachten. Helaas reden we de verkeerde hwy op, toen we daar achter kwamen, konden we onmogelijk nog op tijd zijn voor de boot. Gelukkig konden we doorboeken naar morgen, nieuwe poging, nieuwe kansen.

Op de weg terug kwamen we een veetransport tegen. Drie aanhangers, dubbeldeks, geladen met runderen. We maakte een korte stop om het van dichtbij te zien. We komen op de noord-zuid route zoiezo veel roadtrains tegen, van alles, zeilwagens, tanks, laadbakken. We hebben combinaties met wel 3 tot 5 aanhangers gezien. Het slingert behoorlijk als je erachter rijd. Een kleine bijsturing geeft al gauw een uitslag van een meter aan het einde van de combinatie. We proberen wat filmpjes te downloaden.

Terug in Katherine liepen we richting low level nature reserve, een stuk over de rivier bank en na een warme wandeling namen we een welverdiende duik in het zwembad op de camping 😃. Na het zwembad een gebraden kippetje 🐓🍷.