First love
28 november 2018 - Braitling, Australië
Vanmorgen om 6:00 uur stond Jim Oatley voor de deur. We hadden een dagtrip bij hem geboekt. Al wat we mee hoefde te nemen was een hoed, waterfles en camera. Eerst togen we naar een groot gemengt bedrijf ten zuidoosten van Alice springs. Hier werden druiven gekweekt en rundvee gehouden. Jim kon zich vrij over het bedrijf bewegen en we gingen op zoek naar het lijstje vogels wat we opgegeven hadden. Zo hadden we al snel zebravinken, zwarte roodstaart en rosé kakatoes in beeld. Ook nog tal van andere vogels, waarop we nog even moeten studeren. Daarna reden we naar de botanische tuin in Alice springs voor een Bell bird en een lunch. Vanmiddag reden we richting het zuidwesten, naar Owen Springs reserve. Daar kregen we uitgebreid de gelegenheid om budgies of te wel de grasparkieten te bewonderen. Zowel Chris als Mirjam zijn met de vogelhouderij met dit vogeltje begonnen vandaar ”first love”. Nu zo dichtbij mochten we niet aan deze vogel voorbij gaan. We vroegen ook hoe het komt deze in onze beleving een woestijn stad zo groen kan zijn? Na 6 maanden droogte zijn er de afgelopen 2 weken een aantal hoosbuien leeg geregend boven Alice Springs. Met als gevolg dat het gras groen is en in bloei staat, en de bomen fris in het blad staan, dus nee, het lag niet aan ons. Nadeel voor de tour was wel dat we harder moesten zoeken, met water in overvloed verspreiden de vogels zich over de parken, en de ruimte is hier enorm!
Met tal van mooie beelden en heel wat wijzer klopte we om 17:00 uur weer bij de cabin aan. Het was aangenaam vandaag, er waaide een lekker windje bij een strak blauwe lucht. Morgen weer warmer, al moet ik zeggen dat de luchtvochtigheid van rond de 25% hier veel beter te verdragen is dan in het noorden ( dat was 80%).
Diny en Floor Teeuw:28 november 2018Fijn dat jullie dan toch de vogels gezien hebben die je graag wilde zien, maar zie je die vogels dan alleen maar in parken.Zijn ze zo bijzonder dat je ze niet gewoon in de natuur ziet vliegen zoals hier de vogels, want dan begrijp ik het dat je er voor naar een park moet, en ook vroeg je bed uit moet in de vakantie. Groetjes Floor en Diny
Ria en Jan Chris:29 november 2018Een park is hier een Nationaal Park, alles wordt beschermd. Zoals de Hoge Veluwe. Zo een park kan net zo groot als Nederland zijn. Dus is het handig als je een gids bij je hebt die de broedplaatsen van vogels aan wijst. Meestal is dat bij water- drinkplaatsen. Leuk dat jullie zo spontaan reageren.