Gestopt met tellen
23 december 2018 - Windsor Gardens, Australië
Belair is de naam van het national park waar we vandaag naar toe gingen, ongeveer een half uurtje bij de camping vandaan richting zuid-oost. Het weer is perfect, temperatuur oplopend tot 30 graden vandaag en een strakblauwe lucht. Chris en Ria liepen de Lorikeet loop walk en de Microcarpa Hike. Een mooie route door oud bos, met vogels. Op gegeven moment was de paal met richtingaanwijzer zoek en wisten ze niet welke kant ze op moesten. Ria besloot het te vragen aan een vriendelijk ogende man, die, nadat Ria haar vraag gesteld had in het Engels, antwoordde in het Nederlands. Ze vierden het feestje van moeders die 106 werd en uit Nijmegen kwam. Zoonlief was op 6 jarige leeftijd geëmigreerd maar had een paar woorden onthouden. Ria werd uitgenodigd om kennis te maken, moest vertellen waar ze vandaan kwam, en wist aan het einde van het liedje nog steeds niet waar ze naartoe moest. Gelukkig vond Chris de volgende wegwijzer en kon de route vervolg worden. Arlo en Mirjam liepen de Adventure Loop Trail. Deze route was 13 km en staat te boek als zwaar. Het was een wat teleurstellende loop als het om adventure gaat, maar ja, we hadden de geweldige route van gisteren nog vers in het geheugen. Zwaar was het wel, heuvel op, heuvel af en het pad moest gedeeld worden met mountainbikers, wat overigens geheel geen probleem was. Je moest af en toe even de kant in om de MTB’s te laten passeren en er kon zelfs een gezellig praatje af. We hebben wel heel veel Koala beren gezien, zoveel, dat we maar gestopt zijn met tellen. In het begin maak je nog veel foto’s, later wijs je aan en loop je terug, maar dat was niet vol te houden. Hiervoor hoef je dus niet naar een wildpark, want wat is er mooier om de dieren in de vrije natuur te zien. Terug op de camping nog even een was in de machine. Normaal niet de gewoonte op zondag, maar wel de laatste gelegenheid Voor we volgende week terugvliegen. Vanavond heerlijk gegeten bij de Italiaan, Cucina, in Adelaide noord ter ere van het 48 jarig huwelijksjubileum van Chris en Ria. Gefeliciteerd!

Heerlijk om jullie verhalen te lezen en te zien hoe gelukkig jullie zijn!
Voor jullie vast fijne kerstdagen down under!
Groetjes Albert en Netty